Brandmeldinstallatie

Wanneer je veel op een plek aanwezig bent voor je werk, wil je dat deze goed beveiligd is tegen brand. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega's of anderen op de werkplek! Met een brandmeldinstallatie van Bink Beveiliging ben je verzekerd van een goede branddetectie systeem!

Brandmeldinstallatie

Veelal komt de eis voor een brandmeldinstallatie voort uit de functie van het gebouw. Zo wordt er in logiesgebouwen of kinderdagverblijven veelal een brandmeldinstallatie met volledige detectie geëist. Voor andere gebouwen geldt dan weer de eis voor een niet automatische brandmeldinstallatie. De eis voor de omvang van de installatie wordt door de gemeente opgelegd in de gebruiksvergunning. De brandweer treedt dan als adviserende partij op richting de gemeente die gebruiksvergunning afgeeft. Een gebruiksvergunning heeft u nodig om uw gebouw in gebuik te mogen hebben en houden.

Het kan ook zo zijn dat uw verzekeringsmaatschappij een brandmeldinstallatie eist. Die eis komt dan meestal voort vanuit schade beperkend oogpunt. De verzekering heeft er immers baat bij om de schade te beperken bij brand. Op die manier kan men de kosten voor uw premie laag houden. U investeert op dat moment dus in het laag houden van uw verzekeringspremie.

De derde mogelijkheid is dat u als eigenaar van het gebouw het prettig vindt dat er een brandmeldinstallatie aanwezig is. Een installatie die voorziet in uw veiligheid en in de veiligheid van uw gasten en personeel. 

Onderhoud-Doormelding-Certificering

Onderhoud
Middels jaarlijks onderhoud wordt de brandmeldinstallatie in een goede conditie gehouden. U sluit hiervoor een onderhoudscontract af. Dat onderhoudscontract dient tevens als bewijs richting de eisende partijen dat u een goed gebouw eigenaar bent en aan uw verplichtingen voldoet.

Doormelding
Afhankelijk van de eisende partijen bestaat de mogelijkheid om door te melden naar een meldkamer. Indien de brandweer de eisende partij is zal de de meldkamer zijn van de regionale brandweer (BAC). In het geval dat u of de verzekering eisende partij is zal doormelding plaats vinden naar een particuliere meldkamer (PAC). Met de betreffende meldkamer wordt een actiepatroon afgesproken in het geval van een brandmelding.

Certificering
In het geval van doormelding wordt veelal certificering van een goede brandmeldinstallatie vereist. Die certificering zorgt ervoor dat de installatie aan de basis kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast wordt het risico op ongewenste, onechterlijke of valse meldingen tot een minimum beperkt. Hierdoor wordt nodeloze actie van de meldkamer, en het nodeloze uitrukken van de brandweer voorkomen.

Onze leveranciers

Als beveiligingsinstallateur werken we graag met een aantal vaste en betrouwbare partners voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Hieronder een opsomming van de verschillende leveranciers, van brandmelders, op basis van discipline. Slechts de hoofdleveranciers zijn weergegeven wat overigens niet uitsluit dat we in sommige situaties ook gebruik maken van andere leveranciers dan onderstaand vermeld:

- Hertek,
- Siemens
- Esser,
- Hi-Safe Systems,

www.hertek.nl
www.new.siemens.com/nl
www.esser-systems.com/nl
www.hisafe.nl

Voordelen van bink beveiliging

Surveillance via verschillende kanalen

Makkelijk te bedienen vanaf uw telefoon

Snelle service en continuïteit

Wij bieden u een comfort en veiligheid

Wij staan 24/7 voor u klaar!

Wij hebben een passie voor beveiliging

Brandmeldinstallatie vragen? Bespreek het met één van onze adviseurs!

076-599 17 00

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkbeveiliging.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.