inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is van groot belang voor je huis of bedrijf. In Nederland wordt er volgens de cijfers van het CBS elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken, dat komt neer op 178 inbraken per dag. 95% daarvan zijn gelegenheidsinbraken. Beveiliging is daarom erg belangrijk! Maar waar moet je op letten bij inbraakbeveiliging? Wat zijn de inbraakrisico’s van jouw huis of bedrijfspand? En is een alarmsysteem al voldoende? Wij adviseren je graag aan de hand van een beveiligingsplan en installeren daarna de beste inbraakbeveiliging voor jou!

Bespreek je wensen met onze technisch adviseur
Monica Hereijgers
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Soorten inbraakbeveiliging

Voordat we als gecertificeerd beveiligingsbedrijf aan de slag kunnen met inbraakbeveiliging vindt er een gesprek plaats met een van onze beveiligingsadviseurs. Tijdens dit gesprek worden alle inbraakgevoelige punten, zoals de ramen en deuren van je pand/woning gecontroleerd en wordt er samen gekeken naar de waarde van de inboedel om zo te komen bij de geschikte inbraakbeveiliging. Er zijn namelijk veel verschillende soorten beveiliging waar wij je mee kunnen helpen. De meest gebruikte inbraakbeveiliging is:

  • Alarmsysteem
  • Camerabewaking
  • Buitenverlichting
  • Hang- en sluitwerk

Op basis van jouw persoonlijke situatie en de eventuele eisen van de verzekeraar bepalen wij welke varianten voor jou wenselijk zijn.

draadloos

Alarmsysteem, draadloos of bedraad

Een alarmsysteem is onmisbaar bij het goed beveiligen van alle ramen, deuren en ruimtes van je woning of bedrijfspand. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen met specifieke doeleinden. Zo is er de mogelijkheid om door te melden naar een meldkamer, die 24/7 werkzaam is. Hiermee kan de politie direct worden ingeschakeld bij een inbraak en wordt de pakkans vergroot.

Camerabewaking als inbraakbeveiliging

Camerabeveiliging middels een camerasysteem is een goede optie voor de beveiliging van je pand. Het schrikt af en verhoogt de pakkans bij diefstal of inbraak. Wij adviseren je graag over de verschillende soorten HD en IP bewakingscamera's. Zodat je daarin eenvoudig een keuze kan maken.

Buitenverlichting

Criminelen houden graag van een donkere omgeving zodat ze onzichtbaar hun slag kunnen slaan. Zorg daarom voor goede buitenverlichting zodat ze meteen in de schijnwerpers staan zodra ze willen inbreken. Je kunt hierbij denken aan armaturen die werken met een sensor of verlichting naast de voordeur. Ons zusterbedrijf, BINK Elektro, voorziet je graag van maatwerkadvies om een passende keuze te maken voor buitenverlichting tegen inbraak.

Veilige sloten

Als criminelen ook maar één manier kunnen vinden om je huis binnen te komen, is het meestal raak. Veilige sloten zijn bij uitstek een van de meest gebruikte manieren van inbraakbeveiliging voor je deuren en ramen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van inbraakbeveiliging door sloten.

sloten

In 3 stappen de juiste beveiliging

Het goed beveiligen van een pand, doen we in drie eenvoudige stappen:

  • We bepalen het risico- en beveiligingsniveau aan de hand van de VRKI 2.0.
  • Een passend beveiligingsplan wordt opgesteld, waarin de wensen en de eisen van bijvoorbeeld de verzekeraar zijn meegenomen.
  • Specialisten van BINK Beveiliging installeren de maatregelen en overhandigen eventueel het behaalde BORG certificaat.

VRKI & BORG certificaat

De VRKI staat voor het Verbeterde Risicoklasse Indeling en is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en passende beveiligingsmaatregelingen te kiezen. Wij zijn een gecertificeerd beveiligingsbedrijf en ontwerpen, leveren en onderhouden inbraakbeveiliging conform de VRKI en kunnen een BORG certificaat uitgeven. Dit certificaat geeft de verzekeraar en de klant een kwaliteitsgarantie. Zij kunnen er zeker van zijn dat de inbraakbeveiliging professioneel is geïnstalleerd. De VRKI speelt een belangrijke rol bij het opleveren en onderhouden van beveiligingssystemen. Lees hier meer over VRKI en het BORG certificaat.

Klant aan het woord

"BINK Beveiliging staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit"

BINK Beveiliging staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. En dat is waar Mixtus ook voor staat en gaat, aldus Mo vd Meer, Mixtus. BINK Beveiliging heeft de inbraakbeveiliging in ons kantoorpand in Zundert naar volle tevredenheid geïnstalleerd.

Bedrijven beveiligen

Ben je op zoek naar de juiste inbraakbeveiliging voor je bedrijf? Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de beste keuzes. Op locatie wordt vastgesteld wat de waarde van de inboedel is en in kaart gebracht waar de inbraakrisico's zich bevinden. De adviseur die bij je is langs geweest kan met deze gegevens het beveiligingsniveau vaststellen en een offerte op maat maken. Bij akkoord op de offerte sluiten onze professionele monteurs de gewenste installaties bij je aan. Dat kan een camerasysteem, alarmsysteem of combinatie van verschillende inbraakbeveiligingssystemen zijn.

Kies je voor een alarmsysteem om je bedrijf te beveiligen? Dan heb je de keuze om het alarm door te laten melden naar een meldkamer. Een alarm gaat (stil) af zo gauw er beweging wordt geregistreerd door de geïnstalleerde sensoren. Dat kan bij het openen van een raam of beweging in een ruimte zijn. Op dat moment wordt het alarm doorgezet naar de meldkamer, die in verbinding staat met de politie. Dit vergroot de pakkans. Lees hier meer over de beste alarmsystemen voor je bedrijf

Wil je er tijdens werktijden van verzekerd zijn dat er geen ongevraagde gasten je bedrijf binnen kunnen komen? Kies dan voor toegangsbeheer. Hiermee wordt iedereen die het gebouw in- en uitgaat geregistreerd. Met dit systeem kan je zelf bepalen wie er wel of geen toegang heeft tot het bedrijf of zelfs bepaalde afdelingen en ruimten.

huis

Voor je huis of appartement

Inbraakbeveiliging van je huis kan er op verschillende manieren uitzien, afhankelijk van jouw situatie en wensen. Na een gesprek met één van onze beveiligingsadviseurs maken wij een inventarisatie van de inbraakgevoelige punten. Denk bijvoorbeeld aan de ramen en deuren van je pand.

Naast de beveiliging van de ramen en deuren kan je ook voor je woonhuis of appartement kiezen voor een alarmsysteem en/of camerabewaking. Voor iedere woonomgeving kunnen we een passend systeem installeren. Wij informeren je graag over de mogelijkheden op het gebied van inbraakbeveiliging voor je woonhuis of appartement.

Installatie & onderhoud door een erkend beveiligingsbedrijf

BINK Beveiliging is een erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Dat houdt in dat wij goedgekeurd zijn om BORG-certificaten uit te geven en zelf worden beoordeeld door KIWA NCP (een certificatie-instelling) op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen en onderhouden van inbraakbeveiliging. Met het BORG certificaat onderscheiden wij ons door aantoonbaar vakmanschap en ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie. Bekijk hier onze CCV keurmerken.

Naast advies en de installatie van de inbraakbeveiliging zorgen wij ook voor het onderhoud van de inbraakbeveiliging. Door het systeem met regelmaat te onderhouden zorg je voor een betrouwbare werking. Daarnaast heb je minder snel last van valse meldingen en wordt de levensduur van het systeem voor inbraakbeveiliging verlengd. Het onderhoud kan ook door de verzekeraar of meldkamer verplicht worden. De verzekeraar eist vaak een BORG certificaat, dit kan 5 jaar behouden worden met een jaarlijks onderhoudscontract. Wordt de inbraakbeveiliging niet jaarlijks onderhouden, dan dient er een nieuw BORG certificaat te worden opgemaakt. Tijdig verlengen met onderhoud is daarom aanbevolen.

De beste leveranciers

Als erkend beveiligingsinstallateur werken we graag met een aantal vaste en betrouwbare partners voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Hieronder een opsomming van de verschillende leveranciers van inbraakbeveiliging. Slechts de hoofdleveranciers zijn weergegeven wat niet uitsluit dat we in sommige situaties ook samenwerken met andere leveranciers dan onderstaand vermeld. Ben jij op zoek naar een specifiek merk? Schroom niet en vraag een van onze adviseurs of wij dit voor je kunnen leveren.

  • ADI gardiner
  • SMART SD
  • UTC Fire & Security
bedrijven

BINK Beveiliging helpt je verder!

Het team van BINK Beveiliging staat voor je klaar. Onze beveiligingsadviseurs maken graag met jou een beveiligingsplan dat aansluit op je wensen en de eisen van bijvoorbeeld de verzekeraar. Na het opstellen van het plan nemen onze erkende specialisten graag de uitvoer van de inbraakbeveiliging op zich. Zij zullen deskundig te werk gaan en ervoor zorgen dat de installatie vlot zal verlopen. Ben je benieuwd naar tips over inbraakbeveiliging afgestemd op jouw situatie? Neem direct contact op met één van onze beveiligingsadviseurs via 076-599 17 00 of het contactformulier.