Cultuurhuis De Nobelaer

De Nobelaer

Projectinformatie

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Vrolijk
Disciplines: elektrotechniek, beveiliging, zonnepanelen en werktuigbouwkunde

Samen met bouwbedrijf Vrolijk hebben wij cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur gebouwd en geïnstalleerd. Het 5.000 m2 splinternieuwe cultuurhuis met theater, bibliotheek en kunstencentrum is een toekomstbestendig gebouw.

Projectpartners

In oktober 2019 startte de selectieprocedure waarbij verschillende aannemers hun referentieprojecten aan de Gemeente Etten-Leur presenteerden. Vijf bedrijven werden geselecteerd om in te schrijven en het Moerdijkse bouwbedrijf Vrolijk was er daar één van. "We hebben als partners voor dit project ingeschreven; Vrolijk als bouwbedrijf, BINK Groep voor de elektrische installatie en installatiebedrijf KIN voor de werktuigbouwkundige installaties”, vertelt projectleider Fons Laurijssen van bouwbedrijf Vrolijk. Van alle inschrijvingen kwamen wij het beste uit de test en hebben we de aanbesteding gewonnen!

Veelomvattende technische installatie

Bij de bouw van De Nobelaer namen BINK en KIN gezamenlijk het complete installatiewerk voor hun rekening. “Het gaat in zo’n multifunctioneel gebouw om een zeer uitgebreide en complexe installatie die via een gebouwbeheersysteem te besturen is. Van verlichting tot ventilatie, van verwarming tot koeling en van een datanetwerk tot beveiligingsinstallaties. Als je alleen al kijkt naar de twee loopbruggen in de multifunctionele theaterzaal met ieder ruim 200 aansluitpunten voor theatertechniek, dan geeft dat wel aan dat dit voor ons een mooi en omvangrijk project was”, aldus John Antens, projectleider BINK Elektro.

Veiligheid

Er werden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van het nieuwe cultuurhuis. BINK Beveiliging zorgde ervoor dat de brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoen. Verder is de nieuwbouw voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van camerabeveiliging en toegangscontrole.

Duurzame installaties

Het cultuurhuis is door BINK Solar uitgerust met 186 zonnepanelen. Samen produceren de panelen ruim 54.000 kWh aan zonne-energie per jaar. Genoeg om het verbruik van 18 huishoudens te compenseren en een CO2 uitstootbesparing van 34 ton per jaar.

KIN Installatietechniek heeft het cultuurhuis voorzien van de sanitaire en werktuigbouwkundige installaties. Zo hebben zij voorzien in de hemelwaterafvoer, riolering, waterleiding, brandbestrijding en het sanitair. Tevens hebben ze iedere gebouwfunctie voorzien van een eigen klimaatinstallatie om zo te voldoen aan de strenge geluidseisen. Verder is er een duurzame warmtepomp geïnstalleerd als opwekker voor o.a. de vloerverwarming, luchtverwarming en –koeling. De theaterzaal is zelfs voorzien van een BaOpt-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht van de verwarming, ventilatie en koeling tochtvrij alle hoeken van de ruimte bereikt. Het CO2-niveau, de temperatuur en het vochtgehalte zijn altijd optimaal en er kan bovendien flink worden bespaard op energieverbruik. De totale klimaatinstallatie is bestuurbaar via een gebouwbeheersysteem.

"Plus Gommers, 10 jaar klant bij BINK Beveiliging"

‘Tien jaar klant zijn bij de jubilerende BINK Beveiliging’, voor Rob Gommers van Plus Gommers een bewuste keuze. Als klant van het eerste uur, neemt hij ons mee in de waarden binnen zijn ondernemerschap en de overeenkomsten en ervaringen met BINK Beveiliging. We spreken hem in zijn supermarkt in het winkelcentrum van de wijk Kortendijk in Roosendaal. Waar zesendertig camera’s preventief bijdragen aan de beveiliging van zijn bedrijf en waar de beelden worden ingezet wanneer dat nodig is.

Neem vrijblijvend contact op of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkbeveiliging.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

illustratiecamera.png