Totaalinstallatie met uitstraling voor het Dongemond College

Dongemond College

Projectinformatie

Het Dongemond College kiest voor BINK Groep als totaalinstallateur voor hun nieuwbouw in Raamsdonksveer. Het Dongemond College heeft al twee bestaande onderwijsgebouwen voor vmbo, havo en vwo. Het nieuwe lesgebouw vervangt het oude brugklasgebouw en de tijdelijke noodunits. Het 2.200 m2 nieuwe schoolgebouw is een comfortabel en veilig gebouw met een gezond binnenklimaat.

Slimmer bouwen door samenwerking

In 2019 startten de Gemeente Geertruidenberg en het schoolbestuur het aanbestedingstraject. De opdracht voor de bouw is gegund aan Breda Bouw. Voor de installaties was het schoolbestuur op zoek naar een totaalinstallateur voor elektra, beveiliging, zonnepanelen en werktuigbouwkunde. Om ook de w-installaties aan te kunnen bieden hebben wij de handen ineengeslagen met KIN Installatietechniek. Op die manier konden wij een totaalpakket aan installaties aanbieden.

Daarnaast hebben wij slimmere innovaties voorgesteld. Guus de Graauw, accountmanager van BINK Elektro legt uit wat dat opleverde: “Tijdens onze gesprekken kregen we in de gaten dat het schoolbestuur echt iets bijzonders wilde: een gebouw met uitstraling, dat voldoet om onderwijs te geven in de toekomst. Wij hebben slimme installaties voorgesteld die bij deze visie pasten.”

“BINK Groep bracht ons goed op de hoogte van de mogelijkheden”, vertelt directeur Martin van den Kieboom. Zo hebben zij enkele besparingen m.b.t. de luchtkanalen aangedragen en een andere opstelling voor de zonnepanelen voorgesteld, welke zowel qua vermogen als investering gunstiger was. Dat was voor ons doorslaggevend om voor het bouwteam BINK Groep & KIN te kiezen.”

BENG schoolgebouw

Het nieuwe onderwijsgebouw is uitgevoerd als een Bijna Energie Neutraal gebouw (BENG). Dit toont aan dat het schoolgebouw aan de door de overheid vastgestelde BENG-eisen voldoet en energiezuinig is ontworpen. Zo produceren de 180 zonnepanelen 65.700 Wp aan groene stroom. Genoeg om het verbruik van de complete w-installatie te compenseren. Bovendien is de SDE+ subsidie aangevraagd en toegekend. “Wij ontvangen de komende 15 jaar subsidie voor onze zonnepanelen”, vertelt Martin van den Kieboom.

Een veilig gebouw met een gezond binnenklimaat

Het schoolbestuur stelde hoge eisen aan de veiligheid van het nieuwe schoolgebouw. Wij zorgden ervoor dat de brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoen. Het schoolgebouw is voorzien van de nieuwste technieken. Zo is er inbraaksignalering die samenwerkt met de verlichting in het pand. Martin legt uit: “Als we het alarm inschakelen, dan wordt de verlichting uitgeschakeld. En bij een inbraakalarm wordt alle verlichting juist ingeschakeld.”

Door goed beheersbare luchtkwaliteit, tempratuur, licht en geluid heeft het nieuwe onderwijsgebouw een laag energieverbruik en gezond binnenklimaat. Dit laatste heeft een positieve invloed op de leerprestaties van de leerlingen. Elke verdubbeling van de toevoer van frisse lucht, leidt tot zo’n 15% betere leerprestaties!

"Plus Gommers, 10 jaar klant bij BINK Beveiliging"

‘Tien jaar klant zijn bij de jubilerende BINK Beveiliging’, voor Rob Gommers van Plus Gommers een bewuste keuze. Als klant van het eerste uur, neemt hij ons mee in de waarden binnen zijn ondernemerschap en de overeenkomsten en ervaringen met BINK Beveiliging. We spreken hem in zijn supermarkt in het winkelcentrum van de wijk Kortendijk in Roosendaal. Waar zesendertig camera’s preventief bijdragen aan de beveiliging van zijn bedrijf en waar de beelden worden ingezet wanneer dat nodig is.

Neem vrijblijvend contact op of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkbeveiliging.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

illustratiecamera.png